• Zich inloggen
EU geeft VK twee opties: uitstel brexit tot 22 mei als Britten akkoord goedkeuren, zo niet "no deal brexit" op 12 april

In Brussel hebben de 27 Europese leiders de vraag om de brexit, de uitstap van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, uit te stellen, besproken. De lidstaten gaan akkoord met een uitstel tot 22 mei als het Britse parlement het akkoord goedkeurt. Indien dat niet gebeurt, dan wordt 12 april de dag waarop de door niemand gewenste "no deal brexit" een feit is.

"De uil van Minerva", "boreaal Europa" en "oikofobie": de "elitaire taal" van Thierry Baudet verklaard

Niet alleen met zijn verkiezingszege, maar ook met zijn opmerkelijke overwinningsspeech doet de rechts-populistische Nederlandse politicus Thierry Baudet van zich spreken. "De uil van Minerva", "boreaal Europa", "oikofobie": Baudet strooit met termen die weinig mensen vertrouwd in de oren klinken. Hij verpakt zijn anti-establishment-boodschap juist in een bijzonder elitaire taal. In "De wereld vandaag" geeft politiek filosofe Tineke Beeckman duiding bij de speech van Baudet. "Het lijkt een paradox dat hij zich verzet tegen de elite, maar in alles, ook in zijn verschijning en zijn taal, is het duidelijk dat hij zelf tot die elite behoort."       

Gerolf Annemans (VB): "Forum voor Democratie kan je vergelijken met N-VA, maar Baudet zal geen compromissen sluiten"

Gerolf Annemans van Vlaams Belang ziet in de verkiezingsoverwinning van de rechts-populistische partij Forum voor Democratie (FvD) van Thierry Baudet in Nederland wind in de zeilen voor een EU-kritische visie en een pleidooi voor meer macht voor de lidstaten. "Welke partij in België ligt het dichtste bij Baudet? Misschien ik persoonlijk alleen. Misschien is de partij het best te vergelijken met N-VA. Maar het FvD is geen regeringspartij zoals N-VA. Baudet gaat geen compromissen aan met zijn eigen principes", aldus Annemans.

Neurochirurge krijgt 5 jaar met uitstel voor moord op 14-jarige dochter

Op het assisenproces in Leuven heeft de jury de neurochirurge van het UZ Leuven schuldig bevonden voor de moord op haar dochter van 14. Daarmee is de jury de verdediging, die om de vrijspraak vroeg wegens onweerstaanbare drang, niet gevolgd. De vrouw mag wel morgen de gevangenis verlaten. Ze kreeg een straf van 5 jaar met uitstel.

Trio dat K3 achter de schermen groot maakte opgenomen in Eregalerij van Radio 2

Componist Miguel Wiels, tekstschrijver Alain Vande Putte en producer Pieter Gillis zijn opgenomen in de Eregalerij van Radio 2. Het driespan tekende voor tientallen hits van de (oude en nieuwe) meidengroep K3. In het Kursaal van Oostende zijn de spots voor één keer op hen gericht. Ook Guido Belcanto en Henny Vrienten worden 

Trump: "Het is tijd voor de VS om de Israëlische annexatie van de Golanhoogvlakte te erkennen"

Met een tweet heeft de Amerikaanse president Donald Trump vanmiddag zijn erkenning uitgesproken van de Israëlische aanhechting van de Golan, een strategisch plateau dat volgens internationaal recht een deel van Syrië is. Eerder had Trump ook al Jeruzalem erkend als hoofdstad van Israël.

Britten richten bunker in als operationeel centrum bij mogelijke "no deal brexit"

Het Britse ministerie van Defensie heeft een operationeel centrum geïnstalleerd in een atoombunker onder haar hoofdgebouw in Londen. Vanuit de bunker zouden alle militaire acties moeten worden gecoördineerd als het Verenigd Koninkrijk binnenkort zonder een akkoord uit de Europese Unie zou stappen.    

Wie is Thierry Baudet, de controversiële rijzende ster in de Nederlandse politiek die premier wil worden?

Het eurokritische, rechts-populistische Forum voor Democratie is dé winnaar van de provincieraadverkiezingen in Nederland. Ze wordt nipt de grootste partij van het land, voor de VVD van Mark Rutte, en zal straks 12 zetels hebben in de Eerste Kamer. Forum voor Democratie wordt in een adem genoemd met oprichter Thierry Baudet. Jong, rad van tong en niet om een stunt verlegen. Een portret.

Pano: In de rauwe wereld van tienerpooiers

Herbekijk hier "Pano" van woensdag 20 maart.

"Pano" in de rauwe wereld van tienerpooiers: "Doe je ogen toe. Neem een pilletje. Dan is het zo voorbij"

In "Pano" vanavond hebben jonge meisjes getuigd over hoe ze verstrikt raakten in het web van tienerpooiers. Ook gaf "Pano" zich online uit voor een meisje van 16 en stelde vast hoe snel minderjarige meisjes worden belaagd. Een unieke inkijk in de rauwe wereld van tienerpooiers. 


Bekijk alle actualiteit op : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/

Newsflash

 • Winter 2019

  Winter 2019

  Winter 2019 : normaal voor wat betreft de gemiddelde temperatuur, het neerslagtotaal en de neerslagfrequentie, en was zeer abnormaal zonnig.
 • Seizoenstendensen van 28 februari

  Seizoenstendensen van 28 februari

  Wat zijn de laatste tendensen voor de lente?
 • Analyse van het jaar 2018

  Analyse van het jaar 2018

  2018 : uitzonderlijk warm, zeer abnormaal zonnig, zeer abnormaal droog en een jaar met een uitzonderlijk laag aantal neerslagdagen.

Weerbericht

Vrijdag 19°
Zaterdag 14°
Zondag 12°
Maandag 10°
Dinsdag 10°

Overzicht om 04:50

 • Oostende : 8°
 • Gent : 7°
 • Antwerpen : 5°
 • Brussel : 5°
 • Charleroi : 4°
 • Namen : 3°
 • Luik : 5°

Het weer in het nieuws

 • Overal MeteoBelgie raadplegen!

  Overal MeteoBelgie raadplegen!

  MeteoBelgie gaat overal met u mee, via uw PC, tablet of smartphone!
 • WRF-model

  WRF-model

  MeteoBelgie biedt u de fijnmazige kaarten aan van het WRF-model.
 • Meteogram WRF

  Meteogram WRF

  Raadpleeg onze eigen meteograms gebaseerd op het WRF-model voor elke postcode in België !

Overzicht in reële tijd

Webcam Gembloux

Gembloux om 04:55
Temperatuur : 4.7°C
Druk : 1030 hPa
Vochtigheid : 81%
Neerslag (24u) : 0 mm
Wind : Zuidoosten (zeer zwak)