• Zich inloggen
Vlaams minister Koen Van den Heuvel (CD&V): "Betonstop hapklare brok voor nieuwe regering"

Vlaams minister van Natuur, Omgeving en Landbouw Koen Van den Heuvel (CD&V) betreurt dat het dossier van de betonstop niet is afgewerkt door de ontslagnemende Vlaamse regering, maar heeft er alle vertrouwen in dat de volgende Vlaamse regering snel de knoop zal kunnen doorhakken. Desondanks bleek vanavond uit een debat in "Iedereen kiest" op Eén dat er nog veel onenigheid heerst over de timing en de betaalbaarheid. 

Via de koffer binnen bij N-VA en geen roebels bij Vlaams Belang: de campagnedag voor u samengevat

Het pensioendebat in "Terzake" begon met een verkeerd citaat van Alexander De Croo (Open VLD). Daarnaast gingen Theo Francken (N-VA) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang) stevig in duel. En Bart De Wever (N-VA) zegt dat hij via de koffer wel eens politici binnensluipt in het N-VA-hoofdkwartier.

Door uitstel heeft betonstop omgekeerd effect: "Open ruimte verdwijnt razendsnel"

Ondanks de vele aankondigingen is de beruchte betonstop er deze legislatuur niet gekomen: de Vlaamse regering schoof de verantwoordelijkheid door naar de volgende ploeg. Ondertussen wordt Vlaanderen massaal volgebouwd en verdwijnt onze open ruimte in sneltempo. Ons verkiezingsprogramma "Iedereen kiest" ging kijken in Tielrode, waar een stuk grond van 7,5 hectare dreigt verkaveld te worden. “Dit prachtig stuk grond vlakbij een natuurgebied verkavelen, dat is toch niet meer van deze tijd?”, luidt de kritiek.

Belgische violiste Sylvia Huang betovert op eerste finale-avond Koningin Elisabethwedstrijd

De enige Belgische finaliste in de wedstrijd, Sylvia Huang, oogst veel lof met haar prestatie. Zowel in het verplichte hedendaagse werk van Hakola (mét voetengestamp) als in het concerto van Dvorak liet ze volgens kenners en publiek veel subtiele kleuren en emoties zien.

Welke partij wordt dé verrassing van de verkiezingen?

Wilfried Martens, de langstdienende CVP-premier ooit, zei het indertijd met zoveel woorden: “Iedere verkiezing heeft zijn verrassing.” Zijn premierschap eindigde met de verkiezingen van 24 november 1991, algemeen bekend als "Zwarte zondag", met de doorbraak van, toen nog, het Vlaams Blok, dat met de bokshandschoen naar de verkiezingen trok. Dat was toen de verrassing van de verkiezingen. Wat wordt de verrassing van de stembusgang van 26 mei?

Meteorietinslag maakte sieraad van Toetanchamon mogelijk

In de Libische woestijn zijn in een groot gebied stukken geel glas te vinden, glas dat onder meer verwerkt is in het lichaam van een scarabee in een borstsieraad van Toetanchamon. Al bijna honderd jaar vragen wetenschappers zich af hoe dat glas ontstaan is en een Australische planeetkundige heeft het vraagstuk nu opgelost: het glas is ontstaan door de inslag van een meteoriet. Dat heeft gevolgen voor onze inschatting van het gevaar dat asteroïden vormen.

Het weer

Herbekijk het weerbericht van maandag 20 mei om 20.05 uur. De weersverwachting in tekst en beeld

Het Journaal Laat

Herbekijk hier "Het Journaal Laat" van maandag 20 mei.

Open VLD 2014-2019: Liberalen doen gewoon voort, ongeacht de tegenslag

“Mirakelvoorzitter“ Gwendolyn Rutten loodste vijf jaar geleden de liberalen in de Vlaamse en federale regering. Open VLD drukte sindsdien haar stempel op het regeringswerk, maar het symbolisch zo belangrijke begrotingsevenwicht kwam er uiteindelijk niet. Dat weerhield de partij er niet van om de kenmerkende boodschap van optimisme nooit te laten varen. Gesterkt door een sterke band met de Franstalige zusterpartij en succesvolle gemeenteraadsverkiezingen dendert de blauwe brigade vol goede moed richting 26 mei. 

N-VA 2014-2019: de eeuwige terugkeer van het één-tegen-allen-verhaal

Een historische score van 32 procent, de grootste speler in de Vlaamse én federale regering. De verwachtingen waren hooggespannen, maar de realiteit draaide toch wat anders uit. De economische herstelregering bleek niet volledig te kunnen brengen wat ervan verwacht werd en de N-VA stuurde eind vorig jaar uiteindelijk zelf aan op de val van de regering. Zo kunnen de zelfverklaarde ‘ecorealisten’ ook bij deze stembusgang opnieuw hun geliefde “een tegen allen”- positie uitspelen. 


Bekijk alle actualiteit op : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/

Newsflash

Weerbericht

Dinsdag 10° 17°
Woensdag 10° 19°
Donderdag 21°
Vrijdag 12° 18°
Zaterdag 10° 20°

Overzicht om 00:30

 • Oostende : 11°
 • Gent : 10°
 • Antwerpen : 11°
 • Brussel : 11°
 • Charleroi : 11°
 • Namen : 10°
 • Luik : 11°

Het weer in het nieuws

 • Overal MeteoBelgie raadplegen!

  Overal MeteoBelgie raadplegen!

  MeteoBelgie gaat overal met u mee, via uw PC, tablet of smartphone!
 • WRF-model

  WRF-model

  MeteoBelgie biedt u de fijnmazige kaarten aan van het WRF-model.
 • Meteogram WRF

  Meteogram WRF

  Raadpleeg onze eigen meteograms gebaseerd op het WRF-model voor elke postcode in België !

Overzicht in reële tijd

Webcam Frassem (Arlon)

Frassem (Arlon) om 00:12
Temperatuur : 10.7°C
Druk : 1010 hPa
Vochtigheid : 85%
Neerslag (24u) : 0 mm
Wind : Noordwesten (zwak)